Сојуз на математичари на Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сојузот на математичари на Македонија е здружение на граѓани математичари од Македонија, настанат со здруженија на граѓани, организирани во друштва на математичари во градовите од Македонија, заради усогласување и остварување на своите интереси и заради вршење на дејности и активности кои се стремат кон негување популаризација и унапредување на математиката и нејзина примена.[1] Здружението издава две математички списанија, а тоа се Нумерус и Сигма.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Македонска библиографија. 2. Скопје: Народна и универзитетска библиотека "Св. Климент Охридски". 1993.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]