Сомноленција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сомноленција
Класификација и надворешни извори
МКБ-10R40.0
МКБ-9780.09
DiseasesDB16940
MedlinePlus003208

Сомноленција претставува состојба на квантитативно растроена свест (состојба на длабок сон) која се одликува со изразена поспаност.