Снимен телемаркетинг

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Снимен)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Снимениот повик настанува кога повикувачот следи подготвено сценарио, често без вклучување на примачот. Истиот снимен повик е презентиран на сите кои се наоѓаат во листата, без разлика на потребите и знаењето за производот. Овој пристап кој е повеќе суров може да биде софистициран, со тоа што комјутерски софтвер подготвува снимка која се разгранува, како во дрво на одлучување, за да одговори на различните прашања на различните потенцијални купувачи.