Синкопа (музика)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Синкопа е ритмичка особеноски која настанува со поврзување на слабо со силно тактово врема каде што акцентот од силното преминува на слабото тактово време.