Селотејп

Од Википедија — слободната енциклопедија

Селотејп (или самолеплива лента) е леплива лента која ќе се држи со примена на притисок, без потреба од растворувач (како вода) или топлина за активирање. Може да се користи во домот, канцеларијата, индустријата и институциите за најразлични цели.