Сашо

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Името Саша потекнува од земјите на Средна, Источна и Јужна Европа како кратенка од имињата Александар и Александра. Во Македонија според Пописот од 2002 има 7071 имиња Сашо, 2010 Сашка, 23924 Александар и 9050 Александра. Во секоја земја ова име различно се изговара, како на пример: