Саше Ивановски

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

Саше Ивановски Политико (28 август 1980 во Шопско Рударе, Кратовско) — македонски новинар и уредник на електронскиот медиум Мактел. Ивановски дипломирал на електротехничкиот факултет во Скопје, а потоа заминал на печалба во странство како работник на брод и келнер во угостителските објекти во Њујорк.[1] Новинарската кариера ја започнал во Наша ТВ со емисијата „Политико“ која се емитувала во периодот 2011–2012. Во 2013 го основал порталот Мактел каде работел како негов уредник. Бил основач и на дневниот весник „Политико“ кој згаснал една седмица по неговиот прв број.[2] Ивановски бил носител на пратеничката листа на партијата Народно движење за Македонија (НДМ) во третата изборна единица на парламентарните избори во 2014 каде освоил 619 гласови и не успеал да стане пратеник.[3] Во мај 2013 се оженил со скопјанката Марина Лазаревска со која има еден син.[4]

Наводи[edit | edit source]

Надворешни врски[edit | edit source]