Прејди на содржината

Сапески јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Сапески јазик
Зборуван во: Венецуела 
Регион: Парагва и Каруна
Вкупно говорници:
Јазично семејство: (укажете семејство под „fam1“ или „family“)
 арутани-сапе
  Сапески јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: id=spc spc

Сапескиот е арутано-сапески јазик кој се зборува од само пет луѓе кои живеат во Венецуела. Јазикот е скоро изумрен.