Саница

Од Википедија — слободната енциклопедија
Саница

Саница е мала река во западниот дел на Босна и Херцеговина, притока на реката Сана. Долга е 22 км, а нејзиниот слив изнесува 211 км, по која оваа микрорегија во Босанска Краина го добила совето име - Саница. Во непосредна близина на сливот на реката се наоѓа пештерата Хрустовача.

Оваа статија за река е никулец. Може да помогнете со нејзиното уредување!