Рио Гранде ду Норте

Од Википедија — слободната енциклопедија
Натал, главен град на државата

Рио Гранде ду Норте (португалски: Rio Grande do Norte) — една од 26-те сојузни држави во Бразил. Се наоѓа во североисточниот дел на државата, главен град е Натал. Во Рио Гранде ду Норте живеат 3.228.198 жители и зафаќа површина од 52,796 [[км2]]