Рејнатo Пуно

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Рејнато Пуно

Рејнато С. Пуно (роден 17 мај 1940) е сегашен Врховен судија на Филипините. Назначен е на 8 декември, 2006 од страна на Претседателот Глорија Макапагал-Аројо, и е 23-тиот шеф на правдата. Пуно и пред оваа функција беше судија во Врховниот Суд како асоцијативен судија.


Надворешни врски[edit | edit source]