Републички пат III-106

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Републички пат III-106
Републикански път III-106
Информации за правецот
Должина:25,3 км
Поважни клучки
Од:363,2 км од I-1, Горна Џумаја
До:ГП „Логодаж“ за Делчево, Р. Македонија
Патна мрежа
Сообраќај во Бугарија

Републички пат IIІ-106 (бугарски: Републикански път IIІ-106) — третокласен пат од републичката патна мрежа на Бугарија кој се протега во Горноџумајско, Пиринска Македонија. Има должина од 25,3 км.

Патот се двои надесно во 363,2. км на патот I-1 во северозападниот дел на Горна Џумаја (Благоевград) и се упатува кон запад низ Горноџумајската Котлина. Ја преминува реката Струма и оди низ Делијазмино (Зелендол), па почнува да се искачува по северниот дел на планината Влаина. Поптоа минува низ селата Селиште, Логодаж и Лешница (Обел) и достига до градничкипт премн „Логодаж“, од каде продолжува за Делчево во Р. Македонија како патот М5 од македонската патна мрежа.

По мостот на реката Струма, на 2,3 км, лево до него се двои патот III-1061 (3,7 км) за селото Покровник.

Републички пат ІII-106
Патишта што се излези надесно
(населено место, бр. на патот, правец)
Км Патишта што се излези налево
(населено место, бр. на патот, правец)
Општина Горна Џумаја, I-1, 363,2 км, Горна Џумаја 0,0 Горна Џумаја, 363,2 км, I-1, Општина Горна Џумаја
2,3 → 0 км III-1061 (за с. Покровник)
(за с. Крџево / Б’лгарчево) општински пат с. Делијазмино (Зелендол) ← 3,8 с. Делијазмино (Зелендол)
с. Селиште 7,1 с. Селиште
(за с. Дреново / Дренково) општински пат ← 9,3
с. Логодаж 13,9 с. Логодаж
(за с. Клисура) општински пат ← 14,7
с. Лешница (Обел) 21,5 с. Лешница (Обел)
ГП „Логодаж 25,3 ГП „Логодаж

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]