Разговор со корисник:Spiroski

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Добре дојде!

Здраво, Spiroski, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!--Li4kata 16:03, 15 јануари 2008 (UTC)

Кирилица[уреди извор]

Те молам да пишеш на кирилица, по тоа що кирилицата е единствената азбука со що си служи македонскиот език. Сърдечен поздрав! --Li4kata 16:06, 15 јануари 2008 (UTC)

Сепак ќе мора да пишувате на кирилица, согласно со правилата на википедија на македонски јазик. Погледнете Конверзија во кирилична поддршка. Исто така ви препорачувам најпрво да се запознаете со тоа што не е Википедија. Вашиот придонес е добредојден согласно правилата на википедија. За почеток погледнете ја оваа страница за помош.--brest 16:51, 24 јануари 2008 (UTC)

ALEKSANDAR MAKEDONSKI -DVOJNIK
Na ovaa stranica moze da se javuvaat ili da se prijavuvaat lica koi imaat lik slicen ili licat na Aleksandar Makedonski. MOze da se ispracaat fotografii i Ime i Prezime, so adresa, telefon i e-mail. Na osnova na javuvanjata ce se formira lista so dvojnici na Aleksandar Makedonski. Za licata koi se dvojnici ce glasaat site citateli na wikipedia i ce se izbere najmakedonskiot lik i dvojnik na Aleksandar Makedonski. Znaci,mladi Makedonci javuvajte se na ovaa ststijs ili na e-mail: spiroski@mt.net.mk
Mnogu Pozdravi od Mitko Spiroski, Skopje


КАКО ШТО РЕКОВМЕ, ПОТРЕБНО Е ДА СЕ КОРИСТИТЕ СО КИРИЛИЦА КОГА УРЕДУВАТЕ СТАТИИ. АКО ВИ ТРЕБА ПОМОШ КАКО ДА СЕ КОРИСТИТЕ СО КИРИЛИЦА СЛОБОДНО ПОБАРАЈТЕ, ЌЕ СЕ ОБИДАМ ДА ВИ ПОМОГНАМ!--brest 09:51, 25 јануари 2008 (UTC)

Сапри се бе човек, ако не започнеш да пишеш на кирилица ке бидеш блокиран отново. --Li4kata 14:43, 25 јануари 2008 (UTC)

Статија за Лешок, веќе постои, може слободно да ја учествуавте во нејзино уредување, но со користење на кирилица.--brest 14:58, 25 јануари 2008 (UTC)

Lesok e smesten na padinite na Shar Planina na okolu 650 - 750 metri nadmorska visina. Oddalecen e okolu 8 km od Tetovo na patot Tetovo-Jazince. Ima bogata kulturna, istoriska i crkovna odnosno duhovna tradicija. Vo Lesok ima ostatoci na 8 crkvi od koi 4 se aktivni, a vo antickiot i srednovekovniot period bil gradska naselba, za sto ima arheoloshki ostatoci. Za da doznaete neshto povece za Lesok kliknete na Web site na Zdruzenieto LESOK i toa : [1]