Разговор со корисник:Mackod45

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Добредојде!

Здраво, Mackod45, и добредојде на Википедија! Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде!

Welcome!

Hello, and welcome to Wikipedia! We hope that you like this encyclopaedia and that you have decided to be part of it. Here are few articles that may help you if you want to edit here:

We hope that you will enjoy editing here and that you will become a Wikipedian! Please, sign your name when you write your messages on the talk pages by using four tildes (~~~~); this automatically will add your name and the date when the message has been written. If you need any further help, see the Portal/Help, or ask question on this talk page and put the template {{помош}} before the question. Again, welcome! --Brest-bot (разговор) 22:47, 24 февруари 2009 (UTC)

Подигнување на датотеки[уреди извор]

Здраво! Морав да ги избришам Слика:Ametist.jpg и Слика:Ametist-kamen.jpg кои ги подигна. Во иднина не подигнувај било какви датотеки без да знаеш кој е нивниот автор или авторските права кои важат за нив (лиценцата). Википедија и нејзините корисници мора да знаат што имаат дозвола да прават со едно дело. Поседувачот на авторските права на едно дело (најчесто авторот на делото) обично не дава дозвола за неговото дело да биде променето или редистрибуирано, па Википедија и нејзините корисници мора да се сигурни дека имаат експлицитна дозвола да го прават тоа. Ќе те посочам кон Заедничката Ризница на Викимедија која е збирка на слободни слики кои можат да се користат на Википедија (исто како овде да е подигната сликата). Таа има најразлични слики, вклучувајќи и за аметист и накит од него (види commons:Category:Amethysts). Уште да прашам, дали навистина ти си авторот на Слика:Ametist nakit.JPG? Доколку не си (си ја нашол сликата на google или сл.), ќе мора да ја избришам (но ќе ја замениме со некоја друга, како на пример оваа слика). Поздрав и пријатно уредување :) --Brainmachinewtf? 20:55, 3 март 2009 (UTC)

Полускапоцени камења[уреди извор]

Здраво. Навистина сум импресиониран од Вашите уредувања. Продолжете така и понатаму. Поздрав и успешна работа.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:04, 9 март 2009 (UTC)

Здраво Mackod45. Сакам да ве информирам дека слободни слики кои се ваши треба да се подигаат на Заедничката Ризница, не тука. Со тоа нашата енциклопедија ќе биде помалку оптоварена со мултимедија а и сликите ќе можат да се користат на сите проекти. Размислете за повторно подигање на сите ваши слики на Заедничката Ризница и да ги избришеме од тука. Поздрав и успешна работа.--Никола Стоіаноски 10:41, 27 септември 2009 (UTC)

На ова место има многу слики од тиркиз. Треба само да го копирате името на сликата и да го влетнете во соодветната статија на македонската википедија. Сликата сама ке се појави. Нема потреба од подигање слики тука. Поздрав и успешна работа.--Р ашо 10:55, 27 септември 2009 (UTC)
Уште ова. Ако некоја слика си ја подигнал тука и потоа си ја подигнал на Комонс, на таа слика што е тука стави и шаблон {{Брзо бришење}} за да ја избришам зошто ќе биде дупла- веќе би ја имало на Комонс. Поз--Никола Стоіаноски 11:03, 27 септември 2009 (UTC)

Скапоцените камења и нивното влијание на човекот[уреди извор]

Здраво, Мило ми е што се имаш зафатено за пишување на статии за различни скапоцени камења и за минерали. Забележав дека денес повеќемина ти сугерираат како подобро да уредуваш и се надевам дека забелешките ги сфаќаш како добронамерни. И јас имам една таква забелешка.

Забележав дека во статиите кои ги имаш направено обично додаваш и дел со наслов Скапоцените камења и нивното влијание на човекот кој обично се повторува. мислам дека е подобро да се направи посебна статија за оваа намена доколку имаш повеќе информации.

Пријатна забава.
Поздрав, --Wikimk (разговор) 11:36, 27 септември 2009 (UTC)

Самата Википедија не може да се користи како извор. :-) Може да ги користиш оригиналните извори од англиската Википедија, ама не и целата статија. Ќе ти покажам како. Поздрав, --Wikimk (разговор) 11:44, 27 септември 2009 (UTC)

Вики средба[уреди извор]

Здраво. Ве известуваме дека на 1 октомври, со почеток во 18:00 ќе се одржи Вики средба, на која Вашето присуство може да го најавите овде.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:42, 27 септември 2009 (UTC)

Кандидат за избрана статија[уреди извор]

Здраво. Имаме нов кандидат за избрана статија. Вашето мислење во врска со оваа статија, може да го дадете овде. Благодарам. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:43, 27 септември 2009 (UTC)