Разговор со корисник:INkubusse/Администрација

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Category:Wikipedia noticeboards[уреди извор]

Category:Wikipedia categorization[уреди извор]

Category:Wikipedia copyright[уреди извор]

Utility templates[уреди извор]

Notability[уреди извор]

Naming conventions[уреди извор]

Media files[уреди извор]

Wikipedia dispute resolution[уреди извор]

Wikipedia editing[уреди извор]

Wikipedia featured content[уреди извор]

Wikipedia how-to[уреди извор]

Wikipedia logs[уреди извор]

Page protection[уреди извор]

Wikipedia style guidelines[уреди извор]

Category:Wikipedia help templates[уреди извор]

Media[уреди извор]

Начела[уреди извор]

Procedural policy[уреди извор]

Article assistance[уреди извор]

Basic information[уреди извор]

Processes[уреди извор]

Publicity[уреди извор]

Civility[уреди извор]

Edit warring[уреди извор]

No legal threats[уреди извор]

Ownership of articles[уреди извор]

Sock puppetry[уреди извор]

Three-revert rule[уреди извор]

Username policy[уреди извор]

Wheel war[уреди извор]

Ова не е толку битно, ама сепак да си го преведеме кога веќе сме тргнале. Администраторска војна? Администраторско нешто друго? —iNkubusse A? 03:27, 21 јуни 2010 (CEST)

Attack page[уреди извор]

Biographies of living persons[уреди извор]

No original research[уреди извор]

Verifiability[уреди извор]

Categories for discussion[уреди извор]

Категории за бришење? Друго? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Criteria for speedy deletion[уреди извор]

Appealing a block[уреди извор]

Arbitration policy[уреди извор]

Banning policy[уреди извор]

Blocking policy[уреди извор]

Начела за блокирање? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Consensus[уреди извор]

Mediation[уреди извор]

Open proxies[уреди извор]

? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Protection policy[уреди извор]

Веќе има Википедија:Заштита, ама не ми се чини баш добро. Треба да му додадеме „Начела за“. И мислам дека е подобро „Начела за заштитување“. Не се мисли на општа заштита (од напади и слично), туку на можноста заштитување на страници. Веќе имаме зборено за ова. —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Copyrights[уреди извор]

Ова се однесува на страница на проектот, en:Wikipedia:Copyrights (различно од Категорија:Википедија:Авторско право). Авторски права? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Copyright violations[уреди извор]

Кршење на авторски права? Друго? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Image use policy[уреди извор]

Начела за користење на слики? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Bot policy[уреди извор]

Мислам дека е во ред „Начела за ботови“. —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Harassment[уреди извор]

Libel[уреди извор]

Non-free content criteria[уреди извор]

Критериуми за неслободна содржина? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Reusing Wikipedia content[уреди извор]

IP block exemption[уреди извор]

Revision deletion[уреди извор]

Бришење на ревизии? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Wikimedia policy[уреди извор]

Начела на Викимедија? —iNkubusse A? 04:31, 21 јуни 2010 (CEST)

Белешки[уреди извор]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 Надворешна дискусија; учесници: Корисник:Bjankuloski06, Корисник:Brainmachine, Корисник:INkubusse; треба да се подигне архива од дискусијата...