Разговор со корисник:FrosinaJovanoska

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Добре дојде!

Здраво, FrosinaJovanoska, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде! Р ашо 22:34, 2 ноември 2013 (CET)[одговори]

Авторски права, заштитени текстови и Википедија[уреди извор]

FrosinaJovanoska, Ве известувам дека повеќето статии кои ги имате копирано од други мрежни места (претежно, од zazdravje.com.mk) се избришани. За жал, на дното од овие сајтови може да се прочита: „Copyright © 2010-2013 За Здравје. Сите права се задржани.“. Ова значи дека тие не можат да се искористат на Википедија. Прво, грешно е да се копираат затоа што се кршат авторските права, а второ, неправилно е затоа што содржината на Википедија сакаме да биде слободна за пристапување, менување и споделување (и затоа таа е лиценцирана под слободна лиценца). Повеќе за ова можете да прочитате на страниците ВП:АП и ВП:УСЛОВИ.

Ве молам, во иднина не пишувајте статии кои се копија од текстови на Интернет, или воопшто, копија на било кое дело (пример, книга) кое е заштитетно со авторски права. Ви благодарам за разбирањето и ми е жал што ова предупредување не сте го добиле порано.

Со тоа, топло Ве охрабрувам да продолжите со збогатувањето на оваа Википедија. За помош — стојам на располагање. --Brainmachine (разговор) 16:20, 13 февруари 2014 (CET)[одговори]

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)