Разговор со корисник:Frightner~mkwiki

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Денес е четврток, 7 декември, 2023, 10:40 (UTC/GMT)

Добредојдовте


Мојата Корисничка Статија Моите Придонеси Мојата Галерија Е-пошта

Михајло Апостолски[уреди извор]

Читај en:Wikipedia:Three-revert rule!--Мизиец 15:19, 20 јануари 2008 (UTC)

Па? Ја вратив два пати... што друго? Фрајтнер Разговор 15:16, 20 јануари 2008 (UTC)
Кое што означува дека не мораш да ја вракјаш повеке. Ако сакаш морам да подигна сликава, во јавен домен е --Мизиец 15:19, 20 јануари 2008 (UTC)
Тоа значи дека неможам да ја вратам статијата 'повеќе од три пати. А ти колку пати ја врати статијата Македонци? Ајде сега да погоднам... Околу дванаесет пати во 24 часа, или не? Фрајтнер Разговор 15:23, 20 јануари 2008 (UTC)
I sleep now, ja? No reply in soon time, OK. Bye Bye! Фрајтнер Разговор 15:28, 20 јануари 2008 (UTC)
Дали сликата на Апостолски е за слободна употреба само во Македонија, или може да се употребува надвор Македонија? Прашам за бугарската/англиската википедия. --Мизиец 11:08, 21 јануари 2008 (UTC)
Дај ми една секунда да го прочитам Законот на авотрски права и потоа ќе ти објаснам. Фрајтнер Разговор 11:36, 21 јануари 2008 (UTC)
Барам но ништо не пишува за тоа, еве ти извор [1], многу ме е досадно од овие равоти. Фрајтнер Разговор 12:01, 21 јануари 2008 (UTC)
Благодарам, ќе побарам уште информација. Види се дека во Утрински е со запазани права.--Мизиец 15:33, 21 јануари 2008 (UTC)

Предупредување[уреди извор]

Во некои од вашите коментари се користите со вулгарности, пример: (па се врати, а? мочко еден!). Ве молам погрижете се вашиот придонес на википедија да не биде оптоварен со тоа. --brest 10:54, 21 јануари 2008 (UTC)

Фала за информацијата Фрајтнер. Надгледај ја статијата и гледај да не прават вандализам. Има договор со админите за статус кво. Секое нарушување е вандализам. Поздрав. --Revizionist 00:48, 22 јануари 2008 (UTC)

Јордан Хаџи-Константинов - Џинот[уреди извор]

Каква е причината за тоталното връщане и махане на извор? Мисля, че подобно отношение би трябвало да има към вандалите. --Li4kata 09:09, 23 јануари 2008 (UTC)

Не разбирам защо поголовно триеш всичко което съдържа думата бугар, без значение, че се осъкатяват статии. Без да се обиждаш, но определено ти разботиш срещу мн.У и доста старателно поддържаш недъзите по статиите :))). --Li4kata 09:13, 23 јануари 2008 (UTC)
Немаше проблем, но ти не пишуваше на македонски... „език“ и „това“ не се македонски зборови. Фрајтнер Разговор 10:10, 23 јануари 2008 (UTC)

Иницијатива 22,222[уреди извор]

Иницијатива 22.222
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:50, 9 ноември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 02:11, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 02:11, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во Македонија[уреди извор]

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 20:46, 30 декември 2008 (UTC)


Иницијатива 2009-година на астрономијата[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 14:25, 23 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии[уреди извор]

Иницијатива 500 (избрани) статии
         Здраво, Frightner~mkwiki!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!
--Kiril Simeonovski (разговор) 01:03, 1 февруари 2009 (UTC)

Вашата сметка ќе биде преименувана[уреди извор]

04:44, 18 март 2015 (CET)

Направено е преименување[уреди извор]

22:48, 21 април 2015 (CEST)