Разговор со корисник:Bjankuloski06/Архива 11

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ова е архива на минати разговори. Не ја менувајте содржината на оваа страница. Ако сакате да почнете нов разговор или да разговарате за стара тема, ве молиме обратете се на сегашната разговорна страница.
Архива 11


Help on articles[уреди извор]

Dear Administrator,

I am Odysseas-spartan-53, a new member of the wiki and I would like to improve this wiki by making articles related to greece. I am not Macedonian and I know almost nothing about macedonia. I want to start some articles in English and then let them to the Macedonian speakers to impove them. I hope this is possible.--Odysseas-spartan-53 (разговор) 06:56, 15 јуни 2009 (UTC)

About the Project[уреди извор]

I would like to start the project but I am alone. Do you know any other Greek in this site? While wandering in the encyclopedia, I would that many greek words are very similar to macedonian words (like Германија- Γερμανία). Yet, they are considered so distant and different.--Odysseas-spartan-53 (разговор) 10:54, 15 јуни 2009 (UTC)


Замена име[уреди извор]

Молам Помош Замена име Од "Хуан Сиaнфан " до "Хуанг Сјенфан".Орис (разговор) 05:03, 20 јуни 2009 (UTC)

Yes check.svgОк Готово --Р ашоAero-stub img.svg 07:32, 20 јуни 2009 (UTC)

свг слики[уреди извор]

Здраво Бојан. Сакам да те прашам дали знаеш да обработуваш свг слики? Треба да се поправи грбот на Македонија (ѕвездата и боите) но не ми текнува некој кој знае да работи со таков вид на слики. Ако и ако сакаш да го средиш грбот, види ова, Poz--Никола Стојаноски 09:32, 1 јули 2009 (UTC)

Мислам дека овие поправки се ситно, воглавно базирани на бојата но и на ѕвездата. Што се однесува за боите, треба да се поправи бојата на афионот, на линиите што излегуваат од класјето, и мислам бојата на небото за нијанса е утната. Ѕвездата треба сосема да се поправи со бришење на жолтата боја и ставање на бела како што е на оригиналот. Мислам дека само ова е колку што можам да видам. Ако име нешто плус додади/ одземи. Пробав јас да ја направам но не сум баш упатен со работење на свг слики. Поз--Никола Стојаноски 10:17, 1 јули 2009 (UTC)
ОК, јас сега ќе го спремам тоа, кога ќе бидам готов ќе ти кажам за да го поднесеш барањето. Поз--Никола Стојаноски 10:49, 1 јули 2009 (UTC)
Види тука, го напишав набрзина, ако треба да се поправи нешто слободно чепни. Поз--Никола Стојаноски 11:13, 1 јули 2009 (UTC)
Готово, ставив и референци и мислам готово е. Поз--Никола Стојаноски 11:26, 1 јули 2009 (UTC)
Одлично, сакам веќе да се реши тоа. Поз--Никола Стојаноски 12:00, 1 јули 2009 (UTC)

Светско првенство во водени спортови[уреди извор]

Здраво! Зошто статијата ФИНА Светско Акватичко Првенство не се преместува во Светско првенство во водени спортови. Кoга пробувам да ја преместам ми пишува title:Светско првенство во водени спортови cannot be created, beacuse it is banned и бла бла и други глупости, ај види што е работата и ај те молам преместија. --Stefan40-3e3e (разговор) 11:31, 5 јули 2009 (UTC)

За на en wiki[уреди извор]

Здраво. Имам забележано дека не нема, а и оставив коментар на страницата за разговор на шаблонот. Администраторот David Levy, кој го одржува шаблонот ја качил границата на 40.000 статии, а спроведува и неколку тестови, па доколку најде голем број на статии кои се никулци или географски статии со кратка содржина, според некои негови критериуми ги отстранува. Веќе имаше критики од неколку корисници, кои се активни на Википедија на хинду, велшки и грузиски, но засега нема ефект. Инаку не знам дали за ова, David Levy добил одобрение и од останатите корисници, активни во одржување на интерфејсот на главната страница на Википедија на англиски. Исто така, имам забележано дека овој администратор особено внимание обрнува на параметарот Depth. Доколку сакате, може и ние да се побуниме, но сепак мислам дека може закраток временски период да ја достигнеме бројката од 40.000 статии со задоволителна вредност на параметарот. И јас мислам дека е подбро веднаш да не има, но сепак, кој сака може лесно да не најде на листата во продолжение. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:17, 7 јули 2009 (UTC)

GB-EN[уреди извор]

Веќе шаблонот го има, не требаше да се мачиш. Поз--Никола Стојаноски 23:51, 9 јули 2009 (UTC)

Здраво![уреди извор]

А за преводите[уреди извор]

На кои напатствија и страници за помош мислиш? Ако е за овие локалниве (за на mk.wiki), можеш да сметаш на мојата помош. --Brainmachinewtf? 13:22, 8 август 2009 (UTC)

Ќе одам на краток одмор од 2-3 дена за село, а кога ќе се вратам, ќе ти одговорам подетално што има за работа. --Brainmachinewtf? 10:12, 10 август 2009 (UTC)

Картата на Bogrom[уреди извор]

Здраво,
Не знам за која карта зборуваш. Дали мислиш на картата од неговата лична страница? Ако е за таа немам против. Поздрав, --Wikimk (разговор) 00:19, 22 август 2009 (UTC)

Сега видов дека не сум бил доволно прецизен. :-) Немам против да се отстрани. Поздрав, --Wikimk (разговор) 01:59, 22 август 2009 (UTC)
Може да се отстрани во секој случај. --Никола Стоіаноски 09:44, 22 август 2009 (UTC)

Проблеми со шаблони[уреди извор]

ЗДраво Бојан. Имаме еден шаблонски проблем кој е заеднички за повеќе шаблони. Имено, ако ја видиш статијата за Македонци ќе видиш како е утнат шаблонот, на страната за разговор на истата статија ќе видиш како е утнат шаблонот за архива и ако ја видиш оваа статија ќе видиш дека уште еден шаблон е утнат на сличен начин. Мислев дека е до самиот шаблон, но не е. Сите шаблони се направени како што треба но некој ситен заеднички параметар (кој бил сменет тука или општо на сите Википедии) ги зезнал шаблониве. Поз--Никола Стоіаноски 10:41, 31 август 2009 (UTC)