Разговор со корисник:Aleksandar L

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

На денешен ден[уреди извор]

Не гледам причина и во 3 октомври и во 3 октомври (настани) да се внесува истата содржина. Доволно е да се повикува 3 октомври (настани) од 3 октомври со помош на {{#ifexist:3 октомври (настани) |'''Настани:''' {{:3 октомрви (настани)}}}}, односно за сите денови кои треба да се уредат. Не е пожелно да се повторуваат исти податоци на повеќе од едно место ако не се ажурираат автоматски. Кога тогаш ќе дојде до разлики кои се потешко и потешко ќе може да се ускладат. Ако имаш два часовника кои покажуваат различно но приближно еднакво време на кој часовник треба да му веруваш? Точно дека имаше одредени коментари, од корисник кој не е член на проектот, во врска со начинот на внесување на податоците во статиите поврзани со проектот, кои беа против постоечкиот начин, но освен млаки коментари не видов некој поцврст аргумент зошто треба да престанеме да ги пополнуваме планираните статиите на веќе воспоставениот начин, кој даде видливи резултати. Во секој случај мислам дека се додека не се постигне согласност на страницата за проектот за промена на начинот на внесување треба да продолжиме на овој начин.--brest 22:19, 12 август 2007 (UTC)

Ок, не бев сигурен како да ги форматирам статиите затоа почнав вака, а видов и дека Мисос почнал да ги форматира статиите за деновите со втората скрипта па мислев дека сега сите ќе треба да се средат така... ок нема проблем ке ги направам на стариот начин.--Aleksandar L 22:25, 12 август 2007 (UTC)

Археомак 2.0[уреди извор]

Само да информирам дека стартуван е нов проект од областа на археологијата, Археомак 2.0. Доколку пројавиш интерес твоето учество е добредојдено.--brest 10:32, 14 август 2007 (UTC)

Моментално имам некои обврски и немам многу слободно време, а тоа што го имам го користам да ги завршам статиите за На денешен ден проектот, ама мислам дека за некој ден ќе можам и јас да се приклучам на Археомак. Во меѓувреме се надевам дека ќе ги завршите основните работи за проектот па можеби ќе се приклучат и повеќе други корисници. Поздрав Aleksandar L 14:23, 14 август 2007 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии[уреди извор]

Иницијатива
Cscr-featured.svg          Здраво, Aleksandar L!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:54, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000[уреди извор]

Иницијатива
         Здраво, Aleksandar L!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:54, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 2009-година на астрономијата[уреди извор]

Иницијатива
Crab Nebula.jpg          Здраво, Aleksandar L!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:51, 1 февруари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии[уреди извор]

Иницијатива 500 (избрани) статии
Featured article star - check.svg          Здраво, Aleksandar L!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:51, 1 февруари 2009 (UTC)