Разговор со корисник:Александра Димитрова

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Александра Димитрова (родена на 20 септември 1977 год. во Скопје) е македонска поетеса. Дипломирала на Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, каде моментално е магистрантка на истата катедра.

Литературно творештво[уреди извор]

  • „Вежби за правилно дишење“ (поезија, 2002)
  • „Јас-Ти“ (поезија; дел од мултимедијален проект, 2004)


Има објавувано свои песни во „Lettre International“, „Стремеж“ и „Мугри“. Живее и работи во Скопје.