Разговор за предлошка:Инфокутија за личност

  Од Википедија — слободната енциклопедија

  мене искрено некако не ми штима изгледо на шаблоно... убав си е, ама шознам, не личи на другите инфокутии... ако е целта да имаме поинакви инфокутии дај да ги смениме сите, барем оригинални во то да бидиме, и да ги напрајме поубај од тие на англиската. шо викате?

  Inverted Pentagram.svg guitardemon666 Inverted Pentagram.svg муабет Inverted Pentagram.svg guitardemon666 Inverted Pentagram.svg

  Што се однесува до мене, ОК. Доколку имаш идеја за пооригинален шаблон, предложи ја тука. Boyan 13:25, 21 ноември 2006 (UTC)
  Копија на англискиот шаблон. и онака сите ни се оттаму земани. барем да бидат унифицирани по изгледот... немам јас оригинална идеја, чекав на некој од другите...

  Додадов нови опции за наставките. Ако не се вклучи полето „наставка“, едноставно ќе нема наставка (порано имаше {{{наставка}}}, немаше if услов). Воведов и две нови променливи, наставка1 и наставка2, едната се додава на „Роден“, а другата на „Починал“. Не се проблем, ако не се вклучат, се игнорираат (со if се). Ги ставив во случај да му треба на некој „РоденИ“ и „ПочиналЕ“, не прават штета дури и да не се потребни. Значи,

  • ако е маж: ништо
  • ако е жена: наставка = а
  • ако се повеќе: наставка1 = и; наставка2 = е
  • толку --Поречанец 18:05, 17 септември 2007 (UTC)

  fr:Modèle:Infobox biographie

  Започнете разговор за Предлошка:Инфокутија за личност

  Започни разговор