Разговор за категорија:Луѓе од Кочани

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Во ред е дека жителите на градот Кочани меѓу себе се нарекуваат „Кочанци“, но, сепак, правилно литературно во една сериозна енциклопедија како Википедија е да бидат именувани како „Кочанчани“. Се надевам дека оваа грешка ќе биде отстранета. Благодарам.

Рашо, Рашо, Кочанчани, не „Кочанци“, . Внимавај и потруди се да ги исправиш овие грешки.--brest (разговор) 08:51, 18 октомври 2010 (CEST)Одговори[одговори]
Тетовци или Тетовчани, Гостиварци или Гостивачрчани, Дебрани или Дебарчани. Бујрум правописот врака, па ќе видиме. Јас го немам и затоа сум неписмен. Кој го има нека каже и ќе поправиме.--Р ашо 08:56, 18 октомври 2010 (CEST)Одговори[одговори]