Разговор за категорија:Кратенки во компјутерската терминологија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Која е причината да се избришат статиите?--MacedonianBoy 11:45, 24 мај 2009 (UTC)

На која википедија си видел вакви глупави статии? Имаме преку 3000 вакви статии чија што цел е само да се пумпа статистиката. Пример: „Барокни композитори на буква Е“. Што статија е таа? Статијата за GNOME може да оди (меѓу другото) и во категорија за компјутерски кратенки каде што автоматски си се сортираат по буква статиите во категоријата, не треба статија за сортирање на кратенките. Или пак, може да се премести во порталот за информатика, што е уште попаметно. Сепак статија за оваа работа не ни треба. Истото го направив и со статиите од типот на Ренесансни композитори на буква Б кои треба да бидат преместени на Портал:Класична музика/Композитори/Ренесансни композитори на буква Б бидејќи се дел од порталот а се бројат во именскиот простор статија. Сега засега завршив само со барокните композитори, бидејќи тоа се многу статии. Остави ги овие ќе ги уредам јас. -{админинстратор}- Ambox question.svg гитардемон 10:25, 26 мај 2009 (UTC)
P.S. Sирни го ова: [1] -{админинстратор}- Ambox question.svg гитардемон 10:56, 26 мај 2009 (UTC)