Разговор:Second Life

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

==brest-bot проверка на правопис==

 • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.
 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 19:07, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Наводи наместо Референци, англизам.
 • посредник наместо интерфејс, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 14:53, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • видеоигри наместо видео игри, одделни зборови.
 • карта наместо мапа, англицизам.
 • создава наместо креира, непотребен интернационализам.
 • создаден наместо креиран, непотребен интернационализам.
 • создадена наместо креирана, непотребен интернационализам.
 • обележан наместо маркиран, непотребен интернационализам.
 • ПојВрска наместо dablink, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 02:06, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.