Разговор:2 јули (починале)

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

==Избришано "контроверзен" кај В. Набоков==

Лолита, и воопшто Набоков како писател, се контроверзни само за изумрената раса на соц-реалистички и комунистички критичари кои не можеле да му простат што бил светски-славен писател, а едновремено руски емигрант и противник на комунизмот. --Crnorizec 22:45, 1 јули 2008 (UTC)