Разговор:1 јануари

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Зарем МААК не првата регистирана политичка партија во Република Македонија? - Македонец 00:56, 26 ноември 2006 (UTC)

  • Ако не го броиме ВМРО или ТМОРО за регистрирано (бидејќи партиите биле илегални во Отоманската империја), тогаш партиите во времето на кралството СХС и кралството Југославија би требало да се првите. --Б. Јанкулоскиразговор 10:55, 26 ноември 2006 (UTC)

- Според оние податоци кои јас ги поседувам, во регистарот на Основниот суд Скопје 1 запишани се партиите по овој редослед -

1.1.1990 - НДП

25.5.1990 - СДПМ (на Тихомир Јовановски)

25.5.1990 - ПДП (следуваат неколку ...)

12.6.1990 - МААК (следуваат неколку ...)

5.7.1990 - СКМ-ПДП (следуваат неколку ...)

3.8.1990 - ВМРО ДМПНЕ

итн. - зјорданов 15:40, 26 ноември 2006