Разговор:Црква Свети Седмочисленици (Софија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Не е същото, Света София е музей, а не действаша джамия. как ще наречеш джамия един храм, в който има всекидневни ххристиянски служби???!!! --Пакко (разговор) 22:28, 31 октомври 2008 (UTC)

Како прво, те молам употребувај македонски јазик, а доколку ти е понижение тогаш англиски или некој сличен. Како втори, можеби си во право но никогаш не треба да менуваш нешто без претходна дискусија, барем такви се правилата...--Астрион (разговор) 22:33, 31 октомври 2008 (UTC)

Айде сега без излишни забележки. Не е ли смешно да искаш да си говорим на английски...! Както и да е. Първо храмът не е джамия, а действаща църква, Второ - не се казва Кара, а Черната джамия, т.е Църната джамия. И в този му вариант името на сградата не е коректно! --Пакко (разговор) 22:36, 31 октомври 2008 (UTC)

Ајде бе, кој те учи на тебе вака. Како викаш Манчестер Сити или Манчестер Градот:))))) Нема резон. А за јазикот како сакаш пишувај, но не е “принципиелно“ на чужда википедија да го користиш својот литературен јазик. А за името на статијата нека има гласење на крај...--Астрион (разговор) 22:46, 31 октомври 2008 (UTC)
Тиверополник, You want English? You get it! Можеби одамна не е ама сепак била is not a valid argument for your action. And voting is even more irrelevant: encyclopedias rest on sources, not on the ballots and polls! I'd be really interested to see your source proving that this building is referred to nowadays as anything else then "Свети Седмочисленици".
Or if you pretend the argument is valid, then with the same validity I can claim that the article about the Republic of Macedonia should be moved under title "Former Yugoslav Republic of Macedonia". Можеби одамна не е ама сепак била...
So, be that kind, bravely accept that you made a little mistake, and fix it by moving the article back under the accurate encyclopedic name, provided by Pakko. Thank you for your cooperation. :-) Spiritia 23:11, 31 октомври 2008 (UTC)

В София нема турци, че да следваме техното название... От 1978 когато турците са прогонения джамията е известна като Черната джамия... Тука нема връзка с Манчестер сити... Защо не казваме Тесалоники, а Солун, след като гърците не го наричат така... --Пакко (разговор) 22:49, 31 октомври 2008 (UTC)

А пред 1978 ??? Пакко, по се изгледа ние не се разбираме, незнам дали поради јазикот или поради различните мислења. Доколку оваа џамија беше изградена во време на Царство Бугарија, нема проблем но таа џамија била градена во Османлиското царство и се нарекувала ОФИЦИЈАЛНО Кара џамија.

Ела у София да видиш как се казва ОФИЦИАЛНО. османската империя отдавна не съществува, това не е аргумет, Например защо след като шарената джамия в Тетово е построена по време на Османската империя джамията носи македонско име??? Защото Шарена джамия не се казва на турски, ще ме прощаваш...--Пакко (разговор) 23:01, 31 октомври 2008 (UTC)


Оди во Солун да видиш како се вика ОФИЦИЈАЛНО

Пишувај на македонски или оди си на БГ Вики. Сепак е ова македонска википедија и барем пробај да користиш македонски јазик. Не се разбира најдобро. -- MacedonianBoy  Oui? 23:05, 31 октомври 2008 (UTC)
Спорот отиде предалеку, но сепак не ми одговори на прашањето кое е и најмалку битно.

Dead source link[уреди извор]

I have a problem opening the cited source http://www.svјoankrastitel.org/rezba.html (actually, the whole site http://www.svјoankrastitel.org/ ). It reads "Address Not Found". Anyone able to provide explanation or alternative to this dead link? Thanks. Spiritia 23:40, 31 октомври 2008 (UTC)