Разговор:Тиквешко востание

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа статија без наведување на валидни референци, потврдени, не може да ги задоволи критериумите на википедија како енциклопедиска статија.--brest 19:19, 20 јуни 2007 (UTC)


re: Србијанската окупација на Македонија ја искористила удобноста на своето присуство од неколку децении да ги збрише сите документи и замолкне сите автентични и релевантни извори. За да биде историскиот инженеринг колку е можно потемелен, таа создала и свој „кадар“ со фабрички вградена мнемоничка мана која најредовно се манифестира на која и да било од овие теми. Што е сторено, мора да се признае, мошне педантно и беспрекорно. Но сега... кога веќе не се запленуваат книги на граничните премини... се е многу поинаку. 85.30.121.120 2007-06-21T17:00:28Еве некои бугарски линкови за Тиквешкото и Охридското востание:

http://www.vmro-vt.org/paper/issue2/str7.php

http://www.geocities.com/Athens/Oracle/3424/mak/ohr_debyr.html

89.215.38.91 2008-02-18T21:14:28

Грешката със снимките е моя. Извинявам се на Стояноски. Jingiby (разговор) 19:48, 25 февруари 2013 (CET)