Разговор:Тези за потеклото на македонскиот народ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

== Како не требва да се цитира ==

Сите тие цитати не се коректни:

  • ↑ „Историја на македонскиот народ“, Др. Блаже Ристовски.
  • ↑ 5,0 5,1 „Создавање на македонската нација“, Драган Ташковски
  • ↑ „Македонските Словени од VI до IX век“, Др. Орде Иваноски
  • ↑ „Спомени“, Димитар Влахов
  • ↑ „Историја на Балканот“, Барбара Јелавич
  • ↑ „Histoire de la Grèce moderne“, Nikolaos Svoronos
  • ↑ „Етно-културните врски меѓу античките и денешните Македонци“, Александар Донски

Не станува jасно дека и од кого биле публикувани тие книги, во коjа година, а исто така и на коjа страница се конкретните пасуси. Такви се стандардите на цитирање во Википедиjа и воопшто насекаде. Сега практично никоj не може да jа провери изнесената аргументациjа. Мислам дека тоа требва да се поправи. Поздрави, Бобан Applications-internet.svg Крумески 21:53, 17 април 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирано списание наместо cite journal, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 14:52, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 19:57, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 01:55, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.