Разговор:Татарски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

== Прабугарски vs. Бугарски ==

Во статиjада од коjа MacedonianBoy преведува (en:Tatar language) пишува "Kypchak–Bolgar" . en:Bolgar language на македонски е Прабугарски јазик. Од тоа следва дека не требе да е "кипчачко-бугарски", туку "кипчачко-прабугарски". Бугарски јазик не е истото со прабугарски јазик, тие се два различни jазика, а Татарскиот е во групата на "кипчачко-прабугарски" односно "Kypchak–Bolgar". --Стан (разговор) 12:17, 20 февруари 2009 (UTC)

Ова е група на јазици, не јазикот кој ти го посочуваш. Може да биде кипчачко-болгарски јазици но не и кипчачко-прабугарски.--MacedonianBoy 12:37, 20 февруари 2009 (UTC)
Добро, нека биде кипчачко-болгарски, за да е jасно дека нема ништо словенско во овоj jазик. --Стан (разговор) 12:49, 20 февруари 2009 (UTC)
Тој јазик секако нема ништо словенско, други имаат.--MacedonianBoy 13:30, 20 февруари 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 01:48, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.