Разговор:Српско-бугарски договор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

1. На картата може да се види со голема јаснота кои се спорните територии.

2. Мотивите на бугарската влада се шпекулација - ако некој сака да додаде толкување, слободно да го додаде како нечиј СТАВ!

Не се шпекулација! Ванчо Михајлов се бореше за „Независна Македонија“, „Швајцарија на Балканите“ меѓутоа која беше неговата вистинска цел ако се знае дека тој самиот себе си се сметал за Бугарин, а Македонците ги сметал за Бугари! Поткрепа за неговата бугарска свест пред неполна година даде неговата лична секретарка за интервју во неделникот Фокус во кој јасно рече дека не постои Македонски народ и Македонски јазик! Значи сакав да речам не само еднаш Бугарите и бугарско-бугарофилските пропагатори ги лажеле Македонците со паролата „Автономна Македонија“ за да ја остварат својата конечна цел, добро позната на сите нас. Поздрав, МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, Да живеат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ!!! - Македонец 17:45, 9 октомври 2006 (UTC)

Сгрешено![уреди извор]

Не само спорната зона, но и безспорната зона влиза във възможността за самоуправление. Ако не се добие самоуправление, тогава безспорната зона става бугарска, а за спорната зона рускиот цар ке решава колко се дава на Бугария и колко на Сърбия.