Разговор:Средновековна Македонија

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

"Македонците имале први своја држава, со оформен етникум, народ. Веќе во втората деценија 7 век, во Македонија имаме создавање на примитивна државна формација, составена од обединетите македонски склавинии, кои дури имале и свој крал (рекс) составена од обединетите македонски склавинии... (Mirac.,II,p.1325-1333)".

Zdravejte, Abe hora slu4aino poapdnah na tazi stranica i se za4udih, tozi citat otkyde e wzet? "Македонците имале први своја држава..."- kade go pi6e. Ot dokumenti, koito sym vizhdal w Germaniq (centar po balgaristika) i w Narodnata Biblioteka "Sv. Sv. Kiril i Metodii" w Sofiq, nikyde nqma podobno citirane na kogoto i da e bilo..."составена од обединетите македонски склавинии"- a towa? I to mai ne e wqrno! A! Vizhte, ako imat wyzhmozhnost otidete do Sofiq, namerete dokumenti ot tezi wremena i gi pri4etete.


Ti pa shto gi pitash. Ne gi li vidish shto pravat tia frustrirani makedonisti. Vrtat suchat samo i samo da imat istoria. Pa dali e verno tova shto pishat i imat li iztochnik, tova za teh ne e vazno. LOL

Отидете до Софија да намерите документи?! Мммм, и да погодам што ќе пишува во нив? Че нјама Македонци и че те са Б`лгари, секако. Еми затоа не идеме у Софија по документи, че при тези нјама НПОВ, него само бугарски ПОВ. И ние не сме фрустрирани ама ич... Не знам кој од нас (МК и БГ) грабал и се уште граба туѓо. Треба знаете дека каузата „Б`лгарија до Токија“ нема да ви донесе плод. Източник: Србија, крајот на 20-иот век. ПС: Зашто не пишуваш на кирилица?