Разговор:Ријана

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

brest, зашто ми е избришана табелата и зашто ми ги нема деловите со торнеите?

Молам за одговор...

Табелата е вратена, извини. --brest 16:41, 11 јануари 2008 (UTC)

Vo red OK e...

Sto uste treba da napravam za da se trgne toa gore, deka e statija za ureduvanje?

mi treba za ocenka za na fax... :)

Ако сакаш да биде добра статија, погледни за пример некоја до сега избрана статија, за пример како треба една статија да изгледа. Потребно е да има што повеќе функционални внатрешни вики линкови. Содржината треба да биде енциклопедиска а не како статија за во дневен весник. Добро е да се пишува во минато време (сегашно и идно време се избегнува). Кога ќе мислиш дека си ја завршил статијата можеш да ја предложиш за избрана статија, евентуално ќе добиеш критики кои ќе ти помогнат да ја подобриш статијата, ако биде објавена на главната страница тогаш веројатно си направил многу добра страница/статија.--brest 18:20, 11 јануари 2008 (UTC)

Blagodaram na pomosta... Jas napraviv se sto mozev, pretezno e vo minato vreme, stavivi se sto mozese da se stavi za edna pejacka, tekstot e preveden direktno od angliskata vikipedia, i ima poveke od dovolno informacii. E sea, koga stanuva zbor za vnatresnite linkovi, ne mozam mnogu da napravam, nema dovolno statii... Se sto mi e izbrano za link e toa sto e vazno i sto bi trebalo da go ima.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • досега наместо до сега.
  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
  • март име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • јуни име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 23:15, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Наводи наместо Референци, англизам.

списоци наместо листи, непотребен интернационализам.

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 23:28, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.[одговори]