Разговор:Пролог (програмски јазик)

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Разговор:Пролог)

Името на страницата[уреди извор]

Може да се вика Пролог (програмски јазик) страницата зашто вака има врски кон манастирот Пролог, прологот на Ромео и Јулија што водат овде и слично... Специјална:ШтоВодиОвде/Пролог

Или на латиница PROLOG како што е це: C (програмски јазик)?

Дамјан 18:31, 25 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]

Yes check.svgОк Готово--Тиверополник (разговор) 18:48, 25 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]


  • Малце сменив нешто треба да се разликува
  1. Пролог во литературата (обратно од епилог)
  2. Пролог во религијата (нешто како житие, можда и има исто значење)
  3. Пролог програмскиот јазик (PROLOG)
се надевам ок е Дамјан 18:33, 26 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]
  • а можда и треба да се вика на латиница еве тука е така


Програмски јазици
Ada | ALGOL | APL | Асемблер | AWK | BASIC | C | C++ | C# | COBOL | ColdFusion | Common Lisp | Delphi | Eiffel | Focus | Forth | FORTRAN | Haskell | IDL | Java | JavaScript | Limbo | Lisp | Lua | Modula 2 | Objective C | OCaml | Pascal | Perl | PHP | Prolog | Python | Ruby | SAS | Scheme | Smalltalk | SQL | Tcl | Visual Basic

Дамјан 18:44, 26 октомври 2011 (CEST)Одговори[одговори]