Разговор:Преспанско Езеро

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

којшто наместо кој што, одделни зборови.

  • досега наместо до сега.
  • Најдоцна наместо најкасно, србизам..

карта наместо мапа, англизам.

  • мај име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • октомври име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • ноември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • ноември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 22:32, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.