Разговор:Пресијан II

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

Коментар[уреди извор]

Естествено че е български цар - иначе защо е Пресиjан II. Първият български владетел с това име е Пресиян, племенник на Маламир и баща на Борис I Михаил. Управлявал е България от 836 до 852г. Реално това е последният български хан, наследника му след покръстването става княз.

Не, Пресијан I e бил македонец, но който още не се е осъзнал като такъв, затова се е наричал хан, щото по това време братовчедите му в Македония, внуци на Кубер, също са се наричали така. Но те нямат нищо общо с България :)--Svik 22:11, 8 јуни 2007 (UTC)
Зошто не се пишува за Пресијан I ?--Svik 00:16, 28 септември 2007 (UTC)

Svik имаш ли попаметна работа од сеењето татарски пропаганади низ македонската Википедија? И пишувајте на македонски јазик доколку сакате да уредувате овде. Доколку мислите дека се наоѓате на некој форум од типот на циркузансткиот БНД и си мислите дека можете да тресете зелени на секој чекор, тогаш треба да бидете банирани. --Amacos 08:31, 28 септември 2007 (UTC)

Ти как го читаш татарскиот без превод, нели си македонец? Пишувај коj е Пресијан II - таа е темата - затоа зошто ако Пресијан II е македонски цар, зошто е II - кој е I. То е видно - бугарскиот кан Пресијан --Svik 01:54, 29 септември 2007 (UTC)