Разговор:Премиер лига на Англија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
ВикиПроект Филм Оваа статија е дел од ВикиПроектот Спорт, кој има за цел да создаде прегледен и уреден распоред на статиите поврзани со спортот на Википедија. Слободно може да ја уредите оваа статија, а нешто повеќе околу спортските статии може да прочитате прочитате на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • врски наместо линкови, англизам.
 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • Категорија наместо Category, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 19:59, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • којшто наместо кој што, одделни зборови.
 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.
 • јануари име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:18, 28 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • меѓународното наместо интернационалното, непотребен интернационализам.

меѓународните наместо интернационалните, непотребен интернационализам. создава наместо креира, непотребен интернационализам. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:03, 3 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • карта наместо мапа, англицизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 20:54, 11 август 2010 (CEST), управуван од Brest.