Разговор:Пазар (град)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ве молам без вандализми. Податоците се подкрепени со извор. Ако требе да се брише некоj податок, тоа може да биде овоj коjшто е без извор и коj наведува истите жители за 1903, но е фалсификуван како бугари е заменето со македонци. Во официалниот извор пишува премногу jасно дека се зборува за бугари. --Стан (разговор) 00:46, 14 ноември 2008 (UTC)

Кнчов е ирелевантен за нас. Патријаршиски платеник. Тоа не е независен извор. Плус Про Маседониа не поминува на оваа википедија. И на крај одвеј се со пропагандата.--Raso mk (разговор) 08:26, 14 ноември 2008 (UTC)
Фактот си е факт, без значение дали го аресваш или не. Во статиjата нема никакви извори, които да потвърдуват податоците освен овоj што го дадов. Изворот не е ПроМакедониjа, туку географот Васил К'нчов. Книгата е издадена во 1900 година, К'нчов е работил во Македониjа во овоj период. ПОдатоците за 1903 година се совпадат со К'нчов, само дека "бугари" е заменето со "македонци" - кое сега е POV pushing? Ова што се со извор или празните фалсифукувани зборови за 1903? Википедиjа се гради на факти. Ова ти е 2-ро вракане, при 3-то може да бидеш блокиран за вандализам. --Стан (разговор) 11:31, 14 ноември 2008 (UTC)

Да бе, па после ќе сакаш во сите градови од Македонија да се вметне К‘нчов. К‘нчов е Бугарин, и со самото тоа, тој податок е POV. Boyan (разговор) 16:08, 14 ноември 2008 (UTC)

Значи штом е се чувствал бугарин, фактот не е факт. Да? Проблемот Boyan е дека моментално нема никакви потврдени податоци за населението на градот. Исто така податоците (кои не се потвърдени со извор) се истите като на К'нчов, само дека бугари е заменето со македонци. Колку слеп требе да биде човек за да не види ова? --Стан (разговор) 16:53, 14 ноември 2008 (UTC)
Вие ја туркате тезата дека Бугарите и Македонците е едно и исто, и било едно и исто. Епа ако ти е така, вие си ги викате Бугари ние си ги викаме Македонци, и затоа ќе стои Македонци. Сепак, ако сакаш, потврди дека Македонците и Бугарите не се едно и исто, се разбира дај ми бугарски сајт, па ќе разговараме. Фер за тебе? √ гитардэмонговори со мной √ 18:09, 14 ноември 2008 (UTC)
Jас не туркам никаква теза (POV), туку туркам извори. Моментално статиjата е без извори, со фалсификувани податоци за населенито, како податоците за 1903 (9.599 жители) се привземани од Васил К'нчовВасил Кънчов. „Македония. Етнография и статистика“. София, 1900, стр.146 и поимот бугари е заменет со македонци. Ако сметаш дека македонците се бугари, нека седи "македонци" во статиjата. Поздрав! --Стан (разговор) 18:35, 14 ноември 2008 (UTC)

Sources Falsification[уреди извор]

Ве молам без фалшификуване на извори. Ова не е согласно НГТ. Нема извор/статистика согласно коjто во овоj град некога да е имало Македонци како етнос, туку извори во кои jасно пишува Бугари Христиjани. Кога се цитира извор, требе да се цитира 1:1, а не со сопствени интрепретации, анализи, "што сакал да каже", поглед од денешно време и таку натаму. --Стан (разговор) 18:37, 18 ноември 2008 (UTC)

Знаеме што г.... бил Канчов. Ги знаеме неговите намери и знаеме дека сепак тие се македонци. Во намерна заблуда живеете само вие 7 милиони во БГ.-- MacedonianBoy  Oui? 18:45, 18 ноември 2008 (UTC)
Не мора да се цитира извор избирателно. Ако имаш некоj друг извор, со други податоци за овоj период мораш да го додадеш, но не и да заменуваш еден поим со друг. Бришенето на шаблонот е НГТ без спорот да е разрешен е скршок на правилата на Википедиjа, била таа и македонска Википедиjа. --Стан (разговор) 20:07, 18 ноември 2008 (UTC)

Односно географот К'нчов[уреди извор]

Дали некоj знае попознат географ на Македониjа од Васил К'нчов со статистика за периодот од 1878 до 1913 година? --Стан (разговор) 20:13, 18 ноември 2008 (UTC)

Дали поимот пропагатор на бугарски се вика географ? А што ако ги користиме србите? Тие велат таму биле срби. И што правиме сега? или тоа мириса на пропаганда. фујјјј--Raso mk (разговор) 20:26, 18 ноември 2008 (UTC)
Неми отговори на вопросот... ама аjде.. вероватно не знаш за друг. Ако има српски извор, мора да се додаде. За мене изворите не се проблем. Проблем се за тебе. Jавто те плашат со нешто. Jас извори до моментот не сум бришал, вие со МацедонианБоj ги бришете изворите по статиите коишто не ви одговарат да личното мнение. --Стан (разговор) 14:23, 19 ноември 2008 (UTC)

Страницата е заштитена[уреди извор]

Ги молам спротиставените страни да постигнат консензус на оваа страница за разговор. Ова оди во бесконечност. Boyan (разговор) 21:15, 19 ноември 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:20, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.