Разговор:Одрински вилает

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Источна Тракиja е едно, а Одринска - друго. Одринска Тракиja го опфакала Одринскиот вилаjeт. Тоа се денешните Источна Тракиja во Турско, Западна во Грчко и jужните делови од Северна Тракиja во Бугарско. Тука е каша. Jingiby (разговор) 07:29, 12 мај 2011 (CEST)

По убаво е таа статиja да се пренасочи кон Одрински револуционерен округ/Одринска Тракиjа или Одрински вилаjeт/Одринско. За Источна Тракиjа во денешна Турциjа е потребна отделна статиja, како и за денешните Западна и Северна Тракиjа во Грчко и Бугарско. Jingiby (разговор) 08:50, 12 мај 2011 (CEST)

Може да се нарече Одрински вилает.--Никола Стоіаноски 13:00, 12 мај 2011 (CEST)

Статиja требе да се соочи со фактот, дека постои разлика помегу денешна Источна Тракиjа (Европска Турциja) и Одринскиот вилает. Jingiby (разговор) 13:07, 12 мај 2011 (CEST)