Прејди на содржината

Разговор:ОУ „Коле Канински“ - Битола

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Коле Канински[уреди извор]

Основното Училиште Коле Канински се наоѓа во град Битола. Има четири уилишта во Битола и тоа во: 1. село Буково. 2. село Поешево. 3. Буковски Кивади. 4. И централното уилиште во град Битола.

  Ова централно училиште е најголемото училиште.
  Училиштето во населбата Буковски Ливади ги има одделениата од прво до петто одделение.
  А централното уилиште ги има одделениата од прво до деветто.