Разговор:Монголија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
WikiProject Mongolia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Монголија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Монголија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектниот тим.
Cscr-featured.svg Оваа статија е избрана статија на Википедија на македонски јазик. Таа ги задоволува соодветните критериуми и со согласност од вики-заедницата беше избрана за една од најдобрите статии на Википедија на македонски јазик. Доколку сакате нешто да дополните или промените во истата, слободно направете го тоа!

Степи[уреди извор]

Во статиjата е ставена сликата

Степи во Монголија

со натпис "Степи во Монголија". Всашност ова не се степи, бидеjки степите се рамни полиња, покриени со трева. Еве jа дефинициjата од англиската Википедиjа: In physical geography, a steppe is a grassland plain without trees (apart from those near rivers and lakes). А на сликата погоре гледаме река и ридови. Еве вистинска монголска степ од статиjата за степите во англиската Википедиjа:

Steppe in Mongolia

Позз, Boban Krumeski (разговор) 07:58, 1 декември 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • одвреме-навреме наместо од време на време.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:48, 22 февруари 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:36, 1 мај 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 19:04, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.