Разговор:Министерство за внатрешни работи на Македонија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.

Промена во делот за историјата во однос на Крушевската Република[уреди извор]

Здраво, претходно не сум сретнал докази дека ресорот за милиција на Крушевската Република е еден вид пред-организација на македонската полиција врз основа на тоа што нема конкретни докази дека во таа микро-држава живеело население кое себеси по националност се сметало за македонци. До сега историјата на денешното Министерство за внатрешни работи на Република Македонија започнува од 6 август 1944 година кога се изгласуваат 8-те поверенства на македонската држава меѓу кои и Поверенството за внатрешни работи, и според тоа мислам дека треба ние како слободна енциклопедија да го пишуваме тоа. Би бил благодарен доколку има било какви докази кои ја негираат првата реченица од текстов. Поздрав. --Идеологист 18:42, 29 јули 2017 (CEST)