Разговор:Зигмунд Фројд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Зигмунд или Сигмунд?[уреди извор]

Кај нас сум го прочитал во двете варијанти. Мислам дека и двете се исто правилни.

Не ми се верува, сум создал статија а веќе постоело таква. Преведував со саати за ништо :D Oh well Корисник:Muad'Dib

Ееее, и тоа се случува. :-) Boyan 15:31, 6 Мај 2006 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Промена на зборови од типот превзема... во презема..., без в, синтаксна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 04:30, 26 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Промена на зборови од типот превзема... во презема..., без в, синтаксна грешка.
 • Предвид наместо во предвид, синтаксна грешка.

Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

 • март име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • мај име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • јуни име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • септември име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
 • октомври име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 12:13, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.
 • Линк наместо Врска, англицизам..

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:19, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.