Разговор:Епифора

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ekologija[уреди извор]

Закосен текст == Наслов ==CISTA SREDINA[[Податотека:--46.217.31.73 (разговор) 15:06, 19 март 2012 (CET)Пример.jpg--46.217.31.73 (разговор) 15:06, 19 март 2012 (CET)Закосен текст]] pod poimot ekologija se razbira -cistenj na skolski te gradini - cistenje na ucilnici - brisenje prozorci I taka natamu Поимот екологија ("oekologie") е составен во 1866 од страна на германскиот биолог, Ернст Хекел, од грчкиот oikos што значи „домаќинство“ и logos што значи „наука“, или наука за домот Задебелен текстEkologija е наука што ги изучува распределбата и изобилството на живи организми, и односите меѓу организмите и нивната средина. Средината на организмите ги вклучува и нивните физичките карактеристики, кои можат да се опишат како сума на локални абиотички фактори како клима и геологија, како и другите организми што го делат истото живеалиште.Reply[одговори]