Разговор:Евгеника

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.

  • досега наместо до сега.
  • „така што“ наместо „така да“, србизам.

меѓународна наместо интернационална, непотребен интернационализам. меѓународната наместо интернационалната, непотребен интернационализам. меѓународно наместо интернационално, непотребен интернационализам.

  • цитирана книга наместо cite book, назив на шаблон на македонски јазик.
  • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 11:09, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • сè наместо сé, погрешен надреден знак.
  • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:18, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.