Разговор:Географска ширина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Преведов нешто од текстот, иако делови од тоа што го преведов, не сум сигурен дали е точно, бидејќи се работи за стручна терминологија. Останатиот дел од текстот треба да се преведе што побрзо, бидејќи официјална политика на македонската Википедија е да нема текстови на странски јазик. Ова доаѓа од времето кога Википедијата беше преплавена од статии на бугарски јазик. Иако намерата на тие што пишуваа на бугарски, сигурно не беше добронамерна како оваа статија (тие сакаа со тоа да докажат дека, ете, македонскиот и бугарскиот се едно те исто), сепак дозволувањето на англискиот јазик (во статија, во дискусиите е дозволено било кој јазик), можат да го искористат како противаргумент. Ако овој текст не се преведе за една недела, ќе ги тргнам англиските делови и ќе ги оставам само македонските, па после, може тие пак да се земат од англиската Википедија при преведувањето, но не да одат во постоечката македонска статија. Освен тоа, мислам дека текстов треба да се вика Географска ширина, т.е. би направил пренасочување на текстов кон таква статија, доколку нема некаков проблем. Поздрав. --FlavrSavr 16:21, 5 Jun 2005 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 23:01, 9 април 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

карти наместо мапи, англизам. Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 14:59, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.