Разговор:Втора светска војна

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Втора светска војна[уреди извор]

Погледнав и во разговорот за поправките на ботот на правописните грешки за оваа работа, и ова се коси со сè што ме учеле досега. Нели се пишуваа на ваквите работи првата и втората буква големи, а понатаму со мали. Нели беше Прва светска војна, од кога стана само првата буква? Ме поправале многу пати како помал за ова. -{админинстратор}- Ambox question.svg гитардемон 23:54, 7 март 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот превзема... во презема..., без в, синтаксна грешка.
  • коешто наместо кое што, одделни зборови.
  • којшто наместо кој што, одделни зборови.
  • Чијашто наместо чија што, одделни зборови.
  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
  • цитирана книга наместо cite book, назив на шаблон на македонски јазик.
  • Категорија наместо Category, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 18:11, 25 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • насила наместо на сила.
  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 07:55, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 10:50, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.