Разговор:Бременост

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Cscr-featured.svg Оваа статија е избрана статија на Википедија на македонски јазик. Таа ги задоволува соодветните критериуми и со согласност од вики-заедницата беше избрана за една од најдобрите статии на Википедија на македонски јазик. Доколку сакате нешто да дополните или промените во истата, слободно направете го тоа!

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Предвид наместо во предвид, синтаксна грешка.
 • коешто наместо кое што, одделни зборови.
 • којшто наместо кој што, одделни зборови.
 • честопати наместо често пати.
 • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одделни зборови сѐ, уште, е акцентирано.
 • така што наместо така да, србизам.
 • врски наместо линкови, англизам.
 • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • цитирана веб страница наместо Cite web, назив на шаблон на македонски јазик.
 • цитирано списание наместо cite journal, назив на шаблон на македонски јазик.
 • Податотека наместо Image, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 14:10, 25 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 21:38, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

 • Промена на зборови од типот се додека во сè додека , е со надреден знак.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 17:17, 6 август 2010 (CEST), управуван од Brest.