Разговор:Австрија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
ВикиПроект Географија Оваа статија е дел од ВикиПроектот Географија, кој има за цел да создаде опсежен географски водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Јас

денеска на часот по геогрфија научив за Австрија.Таа е убава земја. Таа е алпска и една од подунавските држави.Во Австрија е познат дворецот на Терезија кој има 320 соби.Тој се наоѓа во шума со многу убави и зелени дворови преполни со фонтани.Релјефот во најголем дел го зафаќаат Алпите.Тие се делат на север Салцбуршки,во средината Таври,а на југ Карникорушки Алпи.Во австија исто така е позната и Панонската низина.МНогу е интересно тоа што во Австрија е развиено сточарството и има окулу 3 милиони високомлечни крави.

brest-bot проверка на правопис[уреди извор]

  • цитирана веб страница наместо cite web, назив на шаблон на македонски јазик.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:24, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.