Прејди на содржината

Радмила Трифуновска

Од Википедија — слободната енциклопедија

'Радмила Трифуновска (Скопје, 28 мај 1939 - Скопје, 13 септември 1994) е новинарка, поетеса и писателка.

Авторка е на збирките поезија “Зли дождови”, “Црни птици” и на збирките раскази “Жена и војна” и “Враќања”.

Трагично си го одзела животот поради егзистенцијалниот притисок со кој се соочувала, растргната помеѓу улогата на сопруга, мајка и поетеса. [1]